Στείλτε αυτή τη σελίδα σε κάποιο φίλοΕπικοινωνήστε μαζί μας
<< επιστροφή  
Λέχωβα (L1)


διαδρομή L1 χαρακτηρίζεται από την πλούσια εναλλαγή της βλάστησης από πλατάνια, πεύκα και θάμνους. Συνεχίστε να διασχίζετε τα αμπέλια, ώσπου να φτάσετε σε ένα σημείο με μαγική θέα όπου στο βάθος το πράσινο ελατόδασος στο βουνό της Βέσιζας είναι η ανταμοιβή σας!

υνεχίστε κατά μήκος μιας μικρής ρεματιάς και παρατηρήστε πώς τα αμπέλια εξαφανίζονται σιγά-σιγά μέσα στα έλατα. Όταν θα έχετε φθάσει στην κορυφή, ο Κορινθιακός βρίσκεται στα πόδια σας, ενώ στην απέναντι βόρεια όχθη του, μπροστά σας στέκεται αγέρωχο το βουνό Παρνασσός και στα αριστερά σας βλέπετε το Αστεροσκοπείο.

• Διαδρομή L1 : 6,3 km
ταν συναντήσετε το πρώτο μεγάλο πλάτωμα, μια μικρή παράκαμψη αξίζει τον κόπο για να αγναντέψετε από ψηλά το επιβλητικό όρος Ζήρεια ή Κυλλήνη (2.376 μ.) και το οροπέδιο στους πρόποδές του (κοιτάξτε τις πινακίδες).
Από εκεί μπορείτε να αγναντέψετε από τη μια πλευρά το οροπέδιο του Κλημεντοκαισαρίου και από την άλλη τον Κορινθιακό. Στο τέλος της διαδρομής θα βρείτε το μοναστήρι της Παναγίας Λέχωβας με το αναστηλωμένο Καθολικό του 12ου αιώνα.

Χάρτης διαδρομής


on top  

Υψομετρικό σχεδιάγραμμα

web site by korinthorama