ανάπτυξη του οικοτουρισμού και αγροτουρισμού που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εναλλακτική περιήγηση των επισκεπτών, βοηθάει στην προώθηση των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή (πολλά από αυτά βιολογικής γεωργίας), όπως ελαιόλαδο, σταφίδα, σουλτανίνα, κρασί Νεμέας καθώς και γαλακτοκομικά και κρέας από κοπάδια ελεύθερης βοσκής.
επαφή των επισκεπτών με την ιστορία και την παράδοση των ορεινών χωριών της Κορινθίας και η ευαισθητοποίηση επισκεπτών και κατοίκων για το περιβάλλον έχει άμεσο αντίκτυπο στην ήπια ανθρωποκεντρική ανάπτυξη της περιοχής. Οι επισκέπτες με ενδιαφέρον για τη φύση και το περιβάλλον είναι εγγύηση για μια οικολογική ανάδειξη της περιοχής.
|